Alles over onze partner aliplast

Aliplast Aluminium Systems Belgium zag zijn eerste levenslicht in 1984 en is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de internationale markt in het produceren en ontwikkelen van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels. Productinnovatie, design, technische bekwaamheid en kwaliteit dragen we heel hoog in het vaandel.

Aliplast Belgium, gelegen in Lokeren, stelt 320 mensen tewerk in zijn imposante en moderne kantoren en productiemagazijnen.

Alles onder 1 dak!

We besteden niets uit! Alles gebeurt onder 1 dak: van idee tot matrijstekening, van perspaal tot extrusie, van oppervlaktebehandeling tot het coaten van de profielen, van isoleren en verpakken tot het verzorgen van het transport vanuit Willebroek naar fabrikanten van ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Zwitserland.

Zo krijgen we de volledige controle over onze productieketen zonder dat we stappen van het productieproces moeten uitbesteden.

Omdat we alles binnenshuis houden, zijn onze afdelingen beter op elkaar afgestemd. We krijgen een uitermate goed zicht op alles wat te maken heeft met de productie van onze profielen en toebehoren. Op die manier kunnen we ook het kostenplaatje van het productieproces beter drukken, wat uiteindelijk ook u ten goede komt. Om deze redenen vormt Aliplast voor u het ideale profiel!

Alles over de pvc-systemen van schüco die wij aanbieden

Schüco biedt vooruitstrevende en hoogkwalitatieve PVC-U systemen aan welke gekenmerkt worden door een zeer uitgebreid aanbod van profielen en combinatiemogelijkheden voor elk ontwerp van residentiële woningen tot commerciële projecten zoals kantoren en industrie. Schüco is daarom de partner bij uitstek van architecten, ontwerpers, fabrikanten en eindklanten.

Betrouwbaarheid en bewezen deugdelijkheid, aantrekkelijke ontwerpen, een brede waaier aan kleuren en het comfort van een vlotte bediening zijn slechts enkele voordelen van de PVC-U systemen van Schüco.

Schüco is een deelnemer van het Rewindo recyclage-initiatief waarbij op een hoogtechnologische en gecertificeerde wijze oude raamprofielen en reststukken uit de productie professioneel verwerkt worden voor hergebruik.

De door Schüco ontwikkelde en gebruikte compound voor de productie van haar profielen bevat geen barium, cadmium en lood. Hiermee voldoet Schüco nu reeds aan de eisen van de vrijwillige verbintenis van de PVC-industrie om te stoppen met het gebruik van loodhoudende materialen tegen 2015.

Door middel van de technische ervaring opgebouwd in de loop der jaren, gecombineerd met de doortastendheid in haar innovatief onderzoek, is Schüco meer wél dan niet koploper en trendsetter in de internationale markt van PVC-systemen.

Schüco technology center

Het Schüco Technology Center in Bielefeld is één van de meest toonaangevende testcentra ter wereld op vlak van raamsystemen. Het symboliseert de kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de producten van Schüco. De dienstverlening van dit testcentrum varieert van individuele testen inzake bouwfysische eigenschappen van producten en systemen tot het testen van installaties van zeer specifieke projecten waarbij zelfs simulaties van orkanen en aardbevingen worden uitgevoerd.

Sinds december 2005 is dit testcentrum officieel in overeenstemming met DIN EN ISO/IEC 17025. Dit garandeert dat architecten en fabrikanten exclusief met producten werken welke voldoen aan de meest strikte internationale normen.

Schüco butgb-normering

De profielen van Schüco en de compound waaruit de profielen worden samengesteld voldoen uiteraard aan de normen van de BUtgb.

Shüco ramen en deuren Schüco ramen en deuren BUtgb

Schüco kwaliteitsmanagement volgens iso 9001

Schüco werd voor het eerst beloond met het ‘Certificate for Quality Management Systems’ in 1992 door het DQS (Deutche Gesellschaft zur Zertifiziering von Management Systemen GmbH) overeenkomstig de eisen van ISO 9001. Sindsdien werd verzekerd dat het kwaliteitsmanagementsysteem in overeenstemming is en toegepast wordt volgens de eisen van ISO 9001.

Wat betekent kwaliteitsmanagement overeenkomstig met ISO 9001?

Het kwaliteitsmanagementsysteem zorgt ervoor dat alle producten van Schüco gepland, ontwikkeld en geproduceerd worden in overeenstemming volgens bepaalde regels. De eerste vereiste hiervoor is dat alle divisies en departementen, welke direct of indirect te maken hebben met de productie van profielen van Schüco, eveneens voldoen aan de hogere vereisten en standaarden van een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Uiteindelijk betekent dit dat elke individuele werknemer verantwoordelijk is voor de hoge kwaliteit van de producten en processen.

Feiten over Schüco
Opgericht in 1951 in Duitsland
Hoofdzetel in Bielefeld, Duitsland
Actief in 78 landen
Wereldwijd 12000 partners
Wereldwijd 5250 werknemers in dienst waarvan 2000 ingenieurs
Omzet (2010): €2,38 miljard

Alles over onze partner reynaers

Reynaers is absoluut marktleider op het vlak van aluminium ramen. In hun uitgebreide gamma vindt u altijd een oplossing voor al uw wensen. U kiest bovendien voor jarenlang en zorgeloos woonplezier, want aluminium is duurzaam, onderhoudsvrij, krachtig isolerend en oersterk.

VORM

Met onze aluminium ramen en schuifdeuren te Willebroek zit u altijd goed, welke stijl of vorm u ook kiest. Wil u speelse welvingen of liever strakke lijnen? Of bent u op zoek naar die ene, speciale kleur? Geen probleem, met Alu Reynaers combineert u stijl, kleur, afwerking, niveau van isolatie en veiligheid. Ieder zijn stijl, elke stijl zijn Reynaers.

​STIJL

Afhankelijk van de bouwstijl van uw woning, kunnen aluminium ramen heel discreet zijn of net heel uitgesproken. Het brede productengamma van Reynaers biedt tal van oplossingen om u alu schrijnwerk een persoonlijk tintje te geven. Hiernaast vindt u folders van de verschillende reeksen. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

​KLEUR

Een kleine nuance maakt vaak een groot verschil. Daarom bieden we u alu ramen en deuren aan in meer dan 400 kleuren: glanzend en mat, metaalkleuren en anodisatietinten en kleuren met de krasvaste Coatex-structuur. Dat is wat we bedoelen met de vrijheid om uw huis kleur te geven, vanbinnen en vanbuiten. Bespreek uw gewenste kleur met ons.

​DE VRIJHEID OM KLEUR TE KIEZEN

Reynaers biedt meer dan 400 hoogwaardige kleuren aan: glanzende en matte kleuren, pasteltinten, metaalkleuren, anodisatietinten, kleuren met de krasvaste en onderhoudsarme structuur Coatex en houtimitaties.
Het aanbod beslag van Reynaers Aluminium omvat een breed gamma hang- en sluitwerk. Omdat er in onze raam- en deurprofielen de EURONUT-beslaggroef verwerkt is, kunnen de voornaamste types van standaard- en veiligheidsbeslag ingebouwd worden.

​VERDOKEN SCHARNIEREN MAKEN UW RAMEN NOG ESTHETISCHER

Door verdoken scharnieren in uw raamprofielen te laten inbouwen, vermijdt u dat ze beschadigd of bevuild worden en bekomt u een mooier esthetisch effect.
Verdoken beslag kan in allerhande soorten draaikip- en kipdraairamen worden gebruikt en is tevens compatibel met andere raamtypes.

​VEILGHEIDSBESLAG

Voor een optimale inbraakwerendheid van uw deuren raadt Reynaers u aan om naast een degelijke veiligheidscilinder ook te kiezen voor aangepast inbraakvertragend of veiligheidsbeslag zoals meerpuntsluitingen of paddenstoelnokken.

​OPPERVLAKTEBEHANDELING

Reynaers-profielen worden geëxtrudeerd uit aluminium met legering EN 573-3 (AW 6060). Deze legering biedt een zeer goede en blijvende weerstand tegen aantasting door het buitenklimaat. Het beschermen en kleuren van aluminium profielen kan gebeuren door lakken of anodiseren.

Het lakken, of moffelen, gebeurt in overeenstemming met de Qualicoat-voorschriften en bestaat erin een gekleurde poederlaag op de profielen aan te brengen en te moffelen bij 180°C tot 200°C zodat zich een gesloten laag vormt.

Bij anodisatie wordt comform de Qualanod-voorschriften, een harde oxidelaag aangebracht, die het aluminium hermetisch afsluit van de lucht en aldus tegen corrosie beschermt. Het ‘metaalaspect’ van de profielen blijft zichtbaar. Om de estetische waarden van de anodisatielaag te verhogen, kan deze in diverse tinten worden uitgevoerd. Ook door een specifieke voorbewerking (bvb. borstelen) kan een ander uitzicht verkregen worden.

​COATEX, ONDERHOUDSVRIENDELIJKE EN KRASVASTE STRUCTUURLAK

Coatex, de structuurlak van Reynaers Aluminium, oogt bijzonder mooi en is krasvaster dan traditionele lak. Officiële proeven tonen aan dat Coatex tot 65 % krasvaster is dan gewone poederlak. Bovendien vragen ramen en deuren die met Coatex gelakt worden twee keer minder onderhoud. Gewoon omdat Coatex van regen houdt. Coatex is geschikt voor alle aluminiumprofielen voor ramen, deuren, veranda’s en gevels.

Uw eigen huis, uw eigen stijl

Afhankelijk van uw bouwstijl, kan aluminium heel discreet zijn of net heel uitgesproken Onze Functionele basisvorm (A) is sober en ongecompliceerd. U wilt meer dynamiek? Kies dan voor de rustieke Renaissancestijl (B) of voor de zachte rondingen van het Softline-gamma (C). Bent u meer te vinden voor minimalisme? Onze reeks Verborgen Vleugel (D) biedt strakke lijnen zonder reliëf. Kortom, onze uiteenlopende stijlen maken van uw woning de spiegel van uw persoonlijkheid.